Succes

Jeltine Zijlstra al een tijdje voor mij een bron van inspiratie; niet alleen om de wijsheden die ze weggeeft, maar niet in het minst ook om de vragen die ze stelt o.a. als voorbereiding voor onze samenkomsten.
De volgende samenkomst is 25 april a.s. en het thema is ‘Wat betekent succes (voor jou)?’. Direct na de aankondiging ben ik op zoek gegaan naar mijn antwoord op die vraag en dat heeft me al naar heel veel plekken geleid.

Ik heb ’t boek ‘Think and grow Rich’ (het boek van Napoleon Hill wat voor Jeltine weer inspiratie was voor deze workshop) gelezen en gezien dat het (heel) veel weg heeft van ‘The Secret’, een boek/film waar ik me in de hype-tijd ervan aardig in heb verdiept en wat eigenlijk zegt ‘if you believe it, you can do it’. ((Bijna) letterlijk een regel uit het (overigens prachtige) lied ‘I believe I can fly’ van R. Kelly. Een extra betekenisvolle titel in deze.)

Toen ik vervolgens het woord ‘succes’ losliet in een zoekopdracht van mijn harde schijf kreeg ik maar liefst 2145 hits, waarvan de leukste ik toch wel vond “Si j’étais Président.mp3”. Ik geloof niet dat ie op mijn ‘Bucketlist’ komt, maar de strekking van mijn potentie begint te gloren aan de horizon.

Hoe het pad vervolgens is gelopen is me niet helemaal helder meer, maar bij het boek “The 4-Hour Workweek” ben ik blijven hangen.
Ondertussen heb ik ‘The Second Journey” van Joan Anderson in 1 dag gelezen en ben begonnen aan ‘An Unfinished Marriage’ van dezelfde schrijfster.

Maar vooral de ‘4-Hour-workweek’ geeft mij veel praktische inspiratie. Uit het boek zelf, én om verder te zoeken naar mijn definitie van succes en hoe ik daar kom. Daar waar ik dacht dat ik toch alles al wel gedaan/gezien had in dit leven (ik ben er jarenlang van overtuigd geweest dat ik niet ouder zou worden dan ongeveer 32) groeit er langzamerhand weer een bucketlist.
En op mijn prikbord hangt nu naast mijn Prio-lijst ook een Tools-lijst. Prios-&-Tools

Want wat me in ieder geval (weer) helder is, is dat ik bol sta van de faalangst als het gaat om ‘de volgende stap’. Het blijkt nl. dat ik al veel van Tim Ferriss’s boek heb ‘bereikt’ maar dat ik de daaruit volgende zeeën van vrije tijd nog niet heb weten om te zetten in ‘mijn leven’.
Het is overduidelijk tijd voor de volgende stap.

— Wordt vervolgd —

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *