Spinazieschotel met eieren en kaas

Handig:
kleine ovenschaal
vergiet

Ingrediënten:
1 ui
2 eetlepels (olijf-)olie
1 teen knoflook
1 kilo panklare verse spinazie
4 eieren
4 eetlepels halfvolle crème fraîche
125 gr gerapte 30+ kaas
75 gr Parmezaanse kaas
400 gr (kriel)aardappeltjes
10 sprieten verse bieslook
zout en peper

Sugarchallenge adjustments:
* krielaardappeltjes vervangen door zilvervliesrijst

Wat te doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel de ui en snipper de ui fijn. Verhit in een pan de olie en fruit hierin de ui aan. Haal de schil van de knoflook en pers de knoflook bij de uit. Voeg de spinazie toe en roerbak de spinazie tot het meeste vocht verdampt is. Voeg naar behoefte zout en peper toe. Neem een ovenschaal en vet deze heel licht in met een kwastje met olie. Laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken (ik druk er altijd nog even goed op met een lepel) en doe de spinazie dan in de ovenschaal. Druk met een kleine ronde sauslepel 4 kuiltjes in de spinazie (ik doe dat afwisselend ‘boven’ en ‘onder’; een beetje verdelen dus). Breek in elke kuiltje een ei en schep op elk ei een lepel crème fraîche. Strooi vervolgens de kaas en de Parmezaanse kaas over de spinazie. Bak de schotel in 20-25 min. in de oven, de eieren moeten gestold zijn en de kaas moet een bruin korstje hebben. Kook ondertussen de aardappels/rijst gaar. Schep evt. de aardappeltjes/rijst even om met een klein klontje boter en knip de bieslook met een schaar erover fijn.

Post navigation

1 comment for “Spinazieschotel met eieren en kaas

  1. 26 januari 2014 at 09:21

    Dit wordt het voor vanavond!!
    Lijkt me erg lekker!!
    Tot zo
    Liejke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *